Bibliotheekdirectrice Deirde Carasso met op de achtergrond het bibliotheekfiliaal in de wijk Kanaleneiland (fotomontage)
Volledig scherm
PREMIUM
Bibliotheekdirectrice Deirde Carasso met op de achtergrond het bibliotheekfiliaal in de wijk Kanaleneiland (fotomontage) © Ruud Voest / Liesbeth Dinissen

De wijkbieb dicht door geldtekort? ‘Vreselijk, hier letten ze écht een beetje op de jongeren uit de buurt’

Drie tot vijf wijkbibliotheken in Utrecht moeten de deuren sluiten, tenzij de gemeente volgend jaar met extra subsidie op de proppen komt. Ernstig nieuws, vinden zowel directrice Deirde Carasso als bibliotheekbezoekers, want laat een wijkbibliotheek nu júist zo belangrijk zijn. ,,De mensen die hier werken letten écht een beetje op de jongeren uit de buurt.”

  1. De Rietveldstoel die in een kringloop voor een tientje op de kop werd getikt, staat symbool voor hoop
    PREMIUM

    De Rietveld­stoel die in een kringloop voor een tientje op de kop werd getikt, staat symbool voor hoop

    In het Centraal Museum is zondag eenmalig een stoel te zien die mijn voormalig wijkgenootje Gerrit Rietveld heeft ontworpen. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, want het museum beschikt over een flinke Rietveldcollectie, waaronder genoeg stoelen, tafels en kastjes om een showroom op de meubelboulevard in Kanaleneiland mee te vullen. Maar dit stuk is uitzonderlijk omdat iemand het in de kringloopwinkel ooit voor een tientje op de kop heeft getikt.