Woensdag komt de prostitutiezone in Overvecht aan de orde in een debat van Stadspodium Utrecht.
Volledig scherm
Woensdag komt de prostitutiezone in Overvecht aan de orde in een debat van Stadspodium Utrecht. © ANP

Debat over voor- en nadelen van prostitutiezone Nieuwe Zandpad in Utrecht

Het AD gaat met regelmaat aandacht besteden aan de debatten die Stadspodium Utrecht organiseert. Dat gebeurt op de opiniepagina in de krant, en uiteraard ook online. Hier vind je de eerste aflevering. 

Stadspodium Utrecht is een bewonersinitiatief dat het debat tussen Utrechters stimuleert. Woensdag komt de prostitutiezone in Overvecht aan de orde. Bewoners, raadsleden en sekswerkers gaan daarover met elkaar in discussie. Veel bewoners uit Overvecht vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente vasthoudt aan het Nieuwe Zandpad. Volgens hen trekt sekswerk onveiligheid aan. Sekswerkers vinden de komst van het Nieuwe Zandpad de hoogste tijd. Zij wijzen op onderzoek dat aantoont dat raamprostitutie de veiligste manier van werken is voor sekswerkers.

Sprekers namens de bewoners zijn Sofyan al Kandoussi - hij is de initiatiefnemer van een petitie tegen de prostitutiezone - en Suzanne Janse, die in de nieuwbouwwijk Antoniuskwartier woont. Daarnaast zal sekswerker Foxxy Angel haar standpunt uiteenzetten. Ook gaan twee raadsleden met elkaar in debat: voorstander Ellen Bijsterbosch (D66) en tegenstander van de prostitutiezone Matthijs Buijs (fractiemedewerker CDA).

Woensdag 29 mei houdt Stadspodium Utrecht een podiumgesprek over de nieuwe prostitutiezone in Overvecht. Vanaf 19.45 uur in ZIMIHC theater Stefanus, Braziliedreef, Utrecht.