Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Denk wil moskee in Utrecht als officiële trouwlocatie

Een moskee als officiële, gemeentelijke trouwlocatie in Utrecht. Volgens de fractie van Denk is het de hoogste tijd dat mensen uit de moslimgemeenschap binnenkort kunnen trouwen volgens de islamitische tradities en rituelen in een moskee. 

 1. Politie Oostenrijk doet oproep: wie is Nederlander die in koffiebar met vermiste Rida (19) uit Zeist sprak?
  PREMIUM

  Politie Oostenrijk doet oproep: wie is Nederlan­der die in koffiebar met vermiste Rida (19) uit Zeist sprak?

  De Oostenrijkse politie is op zoek naar de Nederlander die in een koffiebar met de vermiste Rida Zoundri (19) uit Zeist gesproken heeft, enkele uren voor zijn vermissing in de bergen bij Innsbruck. Zijn familie maakt zich grote zorgen. Om het lot van Rida, maar er is ook angst dat vrienden die ter plekke zoeken van een steil bergpad glijden. ,,Dit is werk voor professionals, maar die doen niks.’’
 2. Frits en zijn mede-militairen hielpen maandenlang op corona-afdeling UMC: ‘Niet lullen, maar poetsen’
  PREMIUM

  Frits en zijn me­de-militairen hielpen maanden­lang op corona-afdeling UMC: ‘Niet lullen, maar poetsen’

  Acht maanden lang sprongen militairen in het UMC Utrecht bij om zoveel mogelijk covidpatiënten vanuit het hele land op te kunnen nemen. Maar nu de coronacijfers dalen, zal het 'groen’ deze week uit de gangen van het UMC Utrecht verdwijnen. Het markeert het einde van een heftige periode, maar de militairen zullen óók gemist worden. „Hun humor maakte de dagen leuker.”