Volledig scherm
Politie doet onderzoek na brand bij sportschool in Utrecht © 112mediautrecht

Dertien woningen ontruimd na brand in sportschool in Utrechts winkelcentrum

Bij een brand in een sportschool in Utrecht zijn vannacht dertien woningen ontruimd. De brandweer had het vuur bij sportschool Lef030 aan de Obbinklaan bij winkelcentrum De Gaard snel onder controle. 

Bij de brand werd door omwonende een knal gehoord. De brandweer kon voorkomen dat de brand groter werd. Uit voorzorg werden alle dertien woningen boven de sportschool in de Utrechtse wijk Tuindorp ontruimd. Na enige tijd konden de bewoners veilig terug naar hun woning.

De politie is op zoek naar twee verdachten, die iets naar binnen gegooid zouden hebben waarna de brand uit brak. Ze zijn gevlucht op een scooter. 

De sportschool is de hele nacht door agenten bewaakt. Vrijdag wordt er verder onderzoek gedaan door de Forensische Opsporing. De sportschool is nieuw en sinds kort geopend na een grote verbouwing. De grootte van de schade is onbekend.

Het is alweer het vierde incident in een week tijd in het winkelcentrum. Eerder lekte het dak en was er een gaslek, waarbij ook woningen ontruimd moesten worden. In de nacht van woensdag op donderdag werd een plofkraak gepleegd bij de ABN AMRO. Die mislukte, maar ook toen moesten bewoners hun woning uit.

Gisteren werd een plofkraak gepleegd bij De Gaard. Bekijk hier de video.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.