Airco aan is deur dicht, althans bij deze winkel in de Utrechtse binnenstad. Lang niet alle ondernemers zijn zo energiezuinig. De gemeente Utrecht gaat de grootste energieslurpers hierop aanspreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Airco aan is deur dicht, althans bij deze winkel in de Utrechtse binnenstad. Lang niet alle ondernemers zijn zo energiezuinig. De gemeente Utrecht gaat de grootste energieslurpers hierop aanspreken. © Angeliek de Jonge

Deur wagenwijd open of terrasverwarmer op hoogste stand? Utrecht spreekt onzuinige ondernemers aan

Een winkel in de binnenstad waar de deur wagenwijd openstaat? Een horecazaak met terrasverwarmers op de hoogste stand? Dan is de kans aanwezig dat een medewerker van de gemeente Utrecht aanklopt voor een goed gesprek over energieverbruik. Het is onderdeel van het nieuwste offensief van wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks).

  1. Utrechtse topondernemer wil automatische winkeldeur in strijd tegen energieslurpende airco’s
    PREMIUM

    Utrechtse toponderne­mer wil automati­sche winkeldeur in strijd tegen ener­gieslur­pen­de airco’s

    Met een koel briesje in je nek de kledingrekken afstruinen, terwijl buiten de zon brandt. Ondernemers in de Utrechtse binnenstad doen er alles aan om het klanten zo behaaglijk mogelijk te maken. Tegelijk worstelen zij met de airco-discussie. Want moeten die deuren nou open óf dicht? Ondernemer Tom Broekman mengt zich in het debat; hij wil overal automatische winkeldeuren.