Te koop op ‘Terraria Houten’, komende zondag weer in de beurshallen van Expo Houten. World Animal Protection vindt dat dergelijke beurzen, zeker in tijden van corona, verboden moeten worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Te koop op ‘Terraria Houten’, komende zondag weer in de beurshallen van Expo Houten. World Animal Protection vindt dat dergelijke beurzen, zeker in tijden van corona, verboden moeten worden. © ANP

Dierenbeschermers willen verbod op reptielenbeurs in Houten: ‘Kan in coronatijd niet door de beugel’

Voor zover bekend is er nog nooit een leguaan of een hagedis gespot die het coronavirus onder de leden heeft. Maar wat de Nederlandse tak van World Animal Protection betreft moeten we niet uitsluiten dat een verzameling reptielen op een kluitje niet zonder gezondheidsrisico’s is.

  1. Aantal gemeenten gaat weer fysiek vergaderen, maar is dit niet hét moment om het goede voorbeeld te geven?
    PREMIUM

    Aantal gemeenten gaat weer fysiek vergaderen, maar is dit niet hét moment om het goede voorbeeld te geven?

    Raadsleden zijn digitaal vergaderen helemaal zat. Uren naar een beeldscherm staren? Ze willen elkaar weer écht in de ogen kunnen kijken. Volgens de regels mag dat ook. Maar waarom zij wel, terwijl de rest van Nederland moet thuiswerken? Experts zijn glashelder: dit is niet verstandig, al was het maar vanwege de beeldvorming. ,,Kijk maar wat de koning met zijn reis naar Griekenland is overkomen.”