De intocht zal voor het eerst met roetveegpieten zijn
Volledig scherm
De intocht zal voor het eerst met roetveegpieten zijn © AD

Digitale intocht in Wijk bij Duurstede met roetveegpieten: ‘Gelukkig maakt het de kinderen niets uit’

De voorbereidingen van de digitale intocht van Sinterklaas in Wijk bij Duurstede zijn in volle gang. Voor het eerst met roetveegpieten. ,,Niet te filmen zoveel lol als we hebben’’, zegt Ruth Schreuder, een van de organisatoren.

 1. Utrechtse onderzoeker: ‘Het regenwoud is helemaal niet ongerept, het is gewoon een tweedehands bos’
  PREMIUM

  Utrechtse onderzoe­ker: ‘Het regenwoud is helemaal niet ongerept, het is gewoon een tweede­hands bos’

  Uitgestrekte wouden, ongerepte steppes en tal van exotische dieren die het rijk alleen hadden. In de steentijd was het leven op aarde een idylle. Maar... dat romantische beeld klopt helemaal niet, zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht. De mens heeft zeker al 12.000 jaar wereldwijd invloed op het klimaat. ,,Alleen wist de oermens wél hoe hij met de natuur kon samenleven.”
 2. Henk Westbroek over bedreigingen om sinterklaasliedje: ‘Vroeger hadden ze dit soort wappies gedwongen therapie gegeven’
  PREMIUM

  Henk Westbroek over bedreigin­gen om sinter­klaas­lied­je: ‘Vroeger hadden ze dit soort wappies gedwongen therapie gegeven’

  De Utrechtse zanger Henk Westbroek heeft de afgelopen dagen tientallen doodsverwensingen ontvangen op sociale media naar aanleiding van zijn nieuwe sinterklaaslied: Sinterklaas is een echte held. ,,Het doet me niks. Ik vind het eerder vermakelijk en zielig. Jongens, jongens, waar zijn jullie mee bezig. Vroeger hadden ze dit soort wappies gedwongen therapie gegeven’’, reageert de volkszanger.
 1. Ouwehand wil dat Rutte opstapt: 'VVD heeft formatie gegijzeld'
  Play

  Ouwehand wil dat Rutte opstapt: 'VVD heeft formatie gegijzeld'

 2. Sekswerkers mogen weer: 'Telefoon staat roodgloeiend'
  Play

  Sekswer­kers mogen weer: 'Telefoon staat roodgloei­end'