Luchtfoto van zwembad de Meent in Breukelen. Onder de vrijwilligers zijn veel senioren. Het risico is voor hen te groot om deze zomer het bad te runnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van zwembad de Meent in Breukelen. Onder de vrijwilligers zijn veel senioren. Het risico is voor hen te groot om deze zomer het bad te runnen. © ANP

Dikke dreun voor openluchtzwembaden: hele zomer dicht of zeer beperkt open door corona

Terwijl veel zwemfanaten deze dagen van de zon en het water genieten bij recreatiestroken en meertjes krijgen openluchtzwembaden dikke dreunen te verduren. Ze moeten deze ‘coronazomer’ noodgedwongen de deuren gesloten houden of kunnen maar heel beperkt open. Daardoor missen ze inkomsten van verkochte kaartjes, abonnementen en de opbrengst van de snackluiken.

Stichtse Vecht is zo'n gemeente waar de plaatselijke openluchtbaden deze week een keihard maar onoverkomelijk besluit moesten nemen. Zowel De Meent  (gelegen in een trekgat naar de Loosdrechtse Plassen), Zwemlust in Nieuwersluis (een natuurbad aan de boorden van De Vecht) en de Koet in Kockengen (een chloorbad) namen het besluit deze zomer niet meer open te gaan. En dat is een hard gelag, zegt Nanny Heijmans namens de drie baden. ,,We zijn weken bezig geweest om de opties te onderzoeken. Omdat we iedereen zo z'n zwemplezier gunnen. Er is veel overlegd met de gemeente en de dienst handhaving. Maar de conclusie was dat het niet gaat. Een vreselijk besluit.’’

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.