Volledig scherm
PREMIUM
Lezer Daniëlle Brinkhuis is blij met de bibliotheek in Maarn en wil die graag behouden. © William Hoogteyling

Directeur over bieb Maarn en Amerongen: ‘Je kunt bibliotheken niet wegbezuinigen’

Het besluit om de bibliotheken van Maarn en Amerongen te sluiten, is voorlopig uitgesteld, maar de twee moeten wel fors snijden in de kosten. Directeur Mariet Wolterbeek ziet mogelijkheden de twee bibliotheken open te houden. ,,Want je kunt bibliotheken niet zomaar wegbezuinigen.”

Toen het gemeentebestuur van de Utrechtse Heuvelrug bij de bezuinigingsplannen in het voorjaar ook de bibliotheken van Maarn en Amerongen wilde sluiten, barstte een storm van kritiek los. Onder de druk van veel inwoners, die gehecht zijn aan deze voorziening, werd de sluiting voorlopig op de lange baan geschoven. ,,De sluiting is zeker niet van de baan, maar we hebben extra tijd gekregen om te zoeken naar een oplossing”, zegt directeur Mariet Wolterbeek. 

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’