Volledig scherm
Onrust in Kanaalstraat in Utrechtse wijk Lombok na aanhouding, waarbij vechtpartij ontstond tussen agenten en omstanders. © AD

Dit gebeurt er vandaag in Utrecht

Rechtszaak geweld Kanaalstraat

Twee verdachten staan vandaag voor de politierechter na geweld op de Kanaalstraat, eerder dit jaar. De mannen uit Culemborg en Utrecht zouden agenten hebben geslagen en geschopt op 16 april van dit jaar. Tientallen agenten moesten in actie komen om de orde op straat in Lombok te herstellen. Daar ontstond een opstootje nadat een vrouw was lastiggevallen door twee mannen.

Expeditie Utrecht

De laatste deelnemers van Expeditie Robinson worden vandaag bekend gemaakt op Utrecht Centraal. Er gebeurt van alles rondom de bekendmaking, zoals fans die proeven doen om de deelnemers te onthullen. In het twintigste seizoen van het RTL4-programma doen onder andere presentator Rob Geus en YouTuber Kalvijn mee. Vanaf 1 september is het programma te zien. 

Avondje Dom

De hoogste kerktoren van Nederland is tijdens de zomer ook in de avond geopend voor rondleidingen. Speciale ‘midzomeravond tours’ worden georganiseerd op de Dom en vanavond staat zo’n ronde met een gids op de agenda. De tour begin om 20.30 uur en neemt anderhalf uur in beslag, gevolgd door een drankje in de tuin naast de Dom.

Volledig scherm
De kop van de Domtoren is weer even zichtbaar. © AD
  1. Amerikaanse rivierkreeft rukt op, waar worden ze het vaakst gezien?

    Amerikaan­se rivier­kreeft rukt op, waar worden ze het vaakst gezien?

    Ze worden steeds vaker gespot: Amerikaanse rivierkreeften. Lekker in de soep, maar niet goed voor het wel en wee in sloten, vaarten en meren. ‘Ze vreten de hele sloot leeg en eten alles op wat wortels heeft,’ verzuchten de waterschappen. Er zijn zorgen over verdringing van inheemse planten en dieren. Waterschappen zien de woelende veelvraat liever gaan dan komen. Ook in onze regio en dan vooral in de Biltse Grift worden ze veelvuldig waargenomen.