Wout de Boer (links), Theo van Wijk (midden) en Tijn Pieren in DOMUnder. Ze staan in vak 6, een van de vakken waarin bezoekers hun ondergrondse tour beginnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout de Boer (links), Theo van Wijk (midden) en Tijn Pieren in DOMUnder. Ze staan in vak 6, een van de vakken waarin bezoekers hun ondergrondse tour beginnen. © Marnix Schmidt

Dit is waarom je, volgens DOMunder, in tijden van corona júíst in een gat onder het Domplein moet zijn

Eerst was er hun eigen financiële crisis, nu de coronacrisis. Het zit de ondergrondse attractie DOMunder in Utrecht niet mee. En een ‘gat’ onder het Domplein lijkt wel de laatste plek waar mensen in tijden van corona naartoe zouden moeten willen, toch? Nou, dat zien de mannen van DOMunder héél anders.

  1. Erwin praatte met Srebrenica-gangers over trauma’s: ‘Hij kreeg beeld van bebloede handen niet uit zijn hoofd’
    PREMIUM

    Erwin praatte met Srebrenica-gan­gers over trauma’s: ‘Hij kreeg beeld van bebloede handen niet uit zijn hoofd’

    Lafaards werden ze hier genoemd, de Dutchbatters die in 1995 bij het drama in Srebrenica waren. Ze keerden met trauma’s terug naar Nederland, waar ze tegen veel onbegrip opliepen. Erwin Kamp, geestelijk verzorger bij Defensie, praatte daarover lang en veel met teruggekeerde VN-soldaten. ,,Ze werden niet begrepen. Dat heeft tot een aantal zelfmoorden geleid, helaas.”