Volledig scherm
PREMIUM
George Ost met zijn kinderen. V.l.n.r.: Natasha Ost (42), Stephanie Ost (40), George Ost (65), Rachel Ost (38) en Orlando Ost (35) © AD

Dochter van dakloze George (65) die uitgezet wordt: ‘Ben bang dat hij het niet overleeft in Suriname’

Een petitie, heel wat media-aandacht en de bemoeienis van de politiek lijken nog niets uitgehaald te hebben voor de dakloze George Ost (65). Maandag moet de Utrechter, die al 22 jaar in Nederland leeft, terug naar Paramaribo: Ost is uitgeprocedeerd. Dochter Natasha (42) leeft tussen hoop en vrees. ,,Als hem daar iets overkomt, zal ik mezelf dat nooit vergeven.”

Natasha Ost is ‘uitgeput’ door de zaak van haar vader. Gisteren was ze jarig. Of het ook zo voelde? Verre van. De naderende uitzetting van George valt haar zwaar. Natasha heeft zich jarenlang beziggehouden met haar vaders asielaanvraag, maar aan dat traject lijkt nu een einde te komen. Maandag gaat zijn vlucht, een enkeltje naar Paramaribo. ,,Ik heb alles ingezet”, verzucht ze. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vanavond staat de Californische band The Growlers in Ronda in TivoliVredenburg. Hun muziek wordt niet voor niets beach goth genoemd: de band mixt surf, garagerock, pop en psychedelica. Dit jaar bracht The Growlers het nieuwe studioalbum Natural Affair uit, waarop de band zich meer laat inspireren door energieke new wave funk en dansbare disco. De zaal opent om 19.00 uur, de band speelt de eerste klanken om 19.45 uur. Tickets zijn 23,35 euro en zijn hier te bestellen.