Dodelijke schietpartij Cothen is incident in relationele sfeer

videoBij een schietpartij in Cothen is vanmorgen een dode gevallen. Na de schietpartij is een verdachte aangehouden. Het incident vond donderdagmorgen plaats vlakbij een woonwagenkamp aan de Ossenwaard. Volgens de politie gaat het om een incident in de relationele sfeer.

Volledig scherm
© AD

Volgens getuigen is het slachtoffer overleden aan de verwondingen die hij opliep door de schietpartij. Hij raakte zwaar gewond en verkeerde direct na de schoten in kritieke toestand.  Bij het woonwagenkamp zijn zwarte schermen geplaatst en er wordt forensisch onderzoek gedaan.

Omwonenden stromen donderdagmorgen ook toe, om meer te weten te komen over de gebeurtenissen en om hun emoties te delen. Zichtbaar onder de indruk sloegen zij het tafereel in hun buurt gade. 

Sirenes

Schietpartij bij woonwagenkamp aan de Ossenwaard in Cothen.
Volledig scherm
Schietpartij bij woonwagenkamp aan de Ossenwaard in Cothen. © Koen Laureij

Hulpdiensten rukten donderdagmorgen rond 07.00 uur massaal uit na de melding over de schietpartij. In de wijde omgeving was een groot aantal sirenes te horen van aanrijdende ambulances, brandweer en politie.

Even voor 07.00 uur kwam in eerste instantie een melding over een reanimatie binnen bij de alarmcentrale. Enkele minuten later bleek het te gaan om een schietpartij in het dorp aan zuidkant van de provincie Utrecht, vlakbij Wijk bij Duurstede.