Drie bestelbusjes op parkeerplaats McDonald’s langs A12 in vlammen op

videoVEENENDAAL - Op de parkeerplaats van de McDonald’s-vestiging in Veenendaal zijn vannacht drie bestelbusjes door vuur verwoest. De politie vermoedt brandstichting.

Volledig scherm
© Google Streetview

Vlak voor vijf uur vannacht brak de brand uit in één van de drie bestelbusjes. Niet veel later brandden ook de twee busjes ernaast uit. De busjes waren van een pakketvervoerder.

De politie zette het parkeerterrein af. Vanaf de rijksweg A12 was het vuur goed te zien en er was een grote rookontwikkeling. De McDonalds's ligt aan de Nieuweweg-Noord, is één van drukste fastfoodrestaurant en is 24 uur per dag open.

  1. Kruispunt aangepast, maar verkeersregelaar Maartensdijk baalt: ‘Ze begrijpen het niet’
    PREMIUM

    Kruispunt aangepast, maar verkeersre­ge­laar Maartens­dijk baalt: ‘Ze begrijpen het niet’

    Een nieuwe stopstreep en betonblokken op de hoeken om parkeren te voorkomen; daarmee denkt de gemeente De Bilt het kruispunt Prinses Marijkelaan/Prins Bernhardlaan in Maartensdijk overzichtelijker te maken. De werkzaamheden zijn vanmorgen begonnen. Maar Marcel van Tongeren, de verkeersregelaar en bezorgde dorpsbewoner die de gevaarlijke kruising bekendheid gaf, is er niet tevreden over. ,,Zo wordt het nog onduidelijker. Ze begrijpen het niet.’’