Drie doden door ernstig ongeval op A2

Update / videoBij een grote botsing op de snelweg A2 tussen Breukelen en Vinkeveen zijn drie personen overleden. Dat meldt de politie. Een auto was via de middenberm op de verkeerde weghelft terechtgekomen en botste daar op tegemoetkomend verkeer. 

Aanvankelijk leek het erop dat er sprake was van een spookrijder. Martin van Ginkel uit Aalsmeer was vanmiddag ooggetuige van de fatale crash

Bij het ongeval zijn drie auto’s betrokken, waarvan er twee volledig verwoest zijn. Een motorblok is uit een van de betrokken voertuigen geslingerd en ligt pal op de A2. Er zijn drie doden gevallen: een 38-jarige man uit Vianen en een 53-jarige man en vrouw uit Bergen aan Zee. 

Hulpdiensten hebben opgeschaald naar een GRIP 1-situatie, dat wordt alleen bij zeer ernstige omstandigheden gedaan. Het verkeer naar Amsterdam wordt omgeleid. Rijkswaterstaat adviseertde om via de A1, A9 of A27 in de richting Almere te rijden. Ook op de A2 in de richting van Utrecht was door het ongeval één rijstrook afgesloten. De weg bleef tot halverwege de avond dicht, verkeer werd via afritten teruggeleid.

De ravage op de A2 is groot
Volledig scherm
De ravage op de A2 is groot © Petershotnews