Begin deze maand vierden de tophandbalsters uit Cothen nog groot feest. Maar hun droom ligt nu aan duigen. Rechts vooraan Celine Vermaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin deze maand vierden de tophandbalsters uit Cothen nog groot feest. Maar hun droom ligt nu aan duigen. Rechts vooraan Celine Vermaak. © Marnix Schmidt

Droom van tophandbalsters uit Cothen leek uiteen te spatten, maar toen kwam het verlossende bericht

De droom van een stel tophandbalsters uit Cothen leek deze week in duigen te vallen. Het coronavirus stak een stokje voor de promotie naar het hoogste niveau, maar gisteren kwam het verlossende bericht: Fortissimo speelt volgend seizoen toch in de eredivisie.

Een barstensvolle sporthal De Rijnsloot in Cothen ontplofte zondagmiddag 8 maart, iets na half vier. Celine Vermaak (25), linkerhoekspeelster van Fortissimo, gooide vlak voor het einde van het duel met kampioen Kwiek de bal precies tussen de keepster en de paal in het doel. Met de laatste worp van de wedstrijd én het seizoen bracht ze de stand op 30-30. Luttele seconden later volgde het laatste fluitsignaal en barstte het feest los.

  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”