Volledig scherm
Mars voor het Leven © AD

Duizenden anti-abortusdemonstranten lopen protestmars door binnenstad van Utrecht

Duizenden anti-abortusdemonstranten liepen vanmiddag hun protestmars door de binnenstad van Utrecht. Eerder op de dag was er een bijeenkomst in de Jaarbeurs. De manifestatie is volgens een woordvoerder van de politie Midden-Nederland zonder problemen verlopen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

 De ‘Mars voor het leven’ is het jaarlijkse protest van de stichting Schreeuw om leven en werd dit jaar voor de 27ste keer gehouden. De afgelopen jaren kwamen de tegenstanders van abortus samen in Den Haag. Volgens de organisatie liepen vorig jaar tussen de 10.000 en 15.000 mensen mee in de stille mars. 

Schreeuw om leven wil met de bijeenkomst een krachtig signaal afgeven naar de samenleving en politiek en ‘opkomen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven’.

  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.