Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Laurentien, Trijntje Oosterhuis en Jamai Loman in een van de vier ruimtes op Utrecht CS. © Patrick van Katwijk/ANP

Echte gesprekken gaan dankzij smartphones verloren. Prinses Laurentien en BN’ers komen in actie

Normaal gesproken zit iedereen met hun telefoon voor de neus op Utrecht CS. Dat is vrijdagochtend, op Valentijnsdag, wel anders. Dankzij de actie ‘EchtContact’ laten reizigers en passanten hun mobieltje even links liggen.

Tientallen mensen en vier cameraploegen hebben zich verzameld bij Spoor 21 op Utrecht CS. Daar heeft de actie EchtContact zijn uitstalling geplaatst. De vier open kamers zien er uitnodigend uit. In elk gedeelte zitten verschillende mensen, op de bank of in de fauteuils, te praten. Het geheel geeft het gevoel van een warme huiskamer met de deur open.

  1. Mijn moeder had gelachen om de zoektocht van de gemeente naar een exploitant voor het Nieuwe Zandpad
    PREMIUM
    column

    Mijn moeder had gelachen om de zoektocht van de gemeente naar een exploitant voor het Nieuwe Zandpad

    Vorige week schreef ik op deze plek dat mijn moeder opeens heel erg ziek was. Naar het UMC voor vermoedelijke reuma, bleken uitzaaiingen van de bekende klote ziekte door haar hele lichaam. Het proces ging daarna zo ongekend snel dat een lekker kwebbelende dame binnen een paar dagen alleen nog maar kon slapen. De dag na het stukje sliep zij, omringd door al haar dierbaren, vredig in. En morgen zullen wij haar herdenken en begraven in Vleuten.