Volledig scherm
PREMIUM
Ali Mascini © Privealbum

Een doorzetter met eigen leven: Ali Mascini zat niet bij de pakken neer

Van wieg tot grafIn de rubriek Wieg tot Graf vertellen we het verhaal achter een familiebericht. Deze keer het levensverhaal van Ali Mascini (1929 - 2019) uit Utrecht. Zelfs toen ze op haar 81ste in een rolstoel belandde, zat Ali Mascini niet bij de pakken neer. De voormalig verpleegkundige knokte tot het eind.

Ze moet toch pijn hebben gehad. De tachtig al gepasseerd viel ze thuis van de trap, brak een nekwervel en hield daar een partiële dwarslaesie aan over. Nadat ze langs het randje van de afgrond ging en op bewonderenswaardige wijze opkrabbelde, bleek een rolstoel noodzakelijk. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Een levensgroot tapijt van 54 vierkante meter: je vindt het vandaag in Hoog Catharijne. Dit in het kader van de actie ‘Veeg kindermishandeling niet onder het tapijt’. Voormalig bokskampioen Radmilo Soda rolt om 10.00 uur als eerste een deel van het tapijt op. Hij heeft in zijn jeugd zelf te maken gehad met kindermishandeling. Door verhalen te delen en gesprekken te voeren hopen Radmilo en Veilig Thuis Utrecht kindermishandeling zichtbaar te maken en mensen bewust te maken van wat ze moeten doen als ze vermoedens hebben van kindermishandeling.