Een huis kopen (óf huren) op de woningmarkt? Voor Utrechtse 30-plussers, waaronder Willem Bleeker (34), is dat knap lastig. Hij woont momenteel op de Troelstralaan, maar zijn woning wordt gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een huis kopen (óf huren) op de woningmarkt? Voor Utrechtse 30-plussers, waaronder Willem Bleeker (34), is dat knap lastig. Hij woont momenteel op de Troelstralaan, maar zijn woning wordt gesloopt. © Angeliek de Jonge

Een eigen woning? Geen schijn van kans voor deze dertigers: ‘Voor de gewone Utrechter geen plek meer’

WoonprotestRobin (29) deelt nog steeds haar badkamer en keuken met huisgenoten. Willems woning wordt komend jaar gesloopt, maar iets nieuws vinden is onmogelijk voor de 34-jarige ondernemer. Sander (31) woont noodgedwongen antikraak. Het is niet voor niets dat Utrecht zondag in ‘opstand’ komt tijdens het woonprotest op het Jaarbeursplein: de woningmarkt is oververhit. Een huisje voor jezelf als starter? ,,Onmogelijk.”

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.