Omwonenden Frank Ooms (links) en Ben Nijssen zijn fel tegen het plan om een fietsbrug aan te leggen over de singel bij de Weerdsluis.
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden Frank Ooms (links) en Ben Nijssen zijn fel tegen het plan om een fietsbrug aan te leggen over de singel bij de Weerdsluis. © Marnix Schmidt

Een fietsbrug bij de Weerdsluis? Een slecht idee, vindt Frank: ‘Verspil ons geld niet aan deze peperdure brug!’

OPINIEDe gemeente Utrecht denkt erover om een fietsbrug aan te leggen bij de Weerdsluis. Omwonende Frank Ooms vreest dat de monumentale plek wordt aangetast door een dure en overbodige fietsbrug.

 1. Je zicht op de Dom kwijt door nieuwe fietsbrug? Deze bewoners verzetten zich (en bedenken een ander plan)
  PREMIUM

  Je zicht op de Dom kwijt door nieuwe fietsbrug? Deze bewoners verzetten zich (en bedenken een ander plan)

  Maak geen fietsbrug over de monumentale Weerdsluis, maar zorg er juist voor dat het gebied groener wordt, waar de ‘niet gehaaste fietsers’ welkom zijn. Met een alternatief voorstel hopen bewoners het omstreden gemeentelijke voornemen voor een fietsbrug in het historische stukje stad tegen te houden. ,,De prachtige, zeer oude zichtas van de Dom mag niet verstoord worden.’’
 2. Nederlanders zijn trage Amerikanen en dus kleurt ook hier iedere vierde vrijdag van november inktzwart...
  PREMIUM
  COLUMN

  Nederlan­ders zijn trage Amerikanen en dus kleurt ook hier iedere vierde vrijdag van november inktzwart...

  Je had de Zwarte Dood, die in de Middeleeuwen een derde van de Europese bevolking wegvaagde. Iedere zomer verstoppen duizenden automobilisten op Zwarte Zaterdag de Franse autoroutes. De Palestijnse terreurorganisatie Zwarte September vermoordde op de Olympische Spelen van 1972 in München op koelbloedige wijze twaalf Israëlische atleten/coaches en een Duitse agent. De beurskrach van 1929, die de Grote Depressie van de jaren ’30 inluidde, had plaats op Zwarte Donderdag. Over depressies gesproken: Winston Churchill noemde zijn neerslachtigheid een ‘Black Dog’, een term die onder patiënten nog altijd in zwang is.