Ook de politie weet niet wat de oorzaak is van de knal.
Volledig scherm
Ook de politie weet niet wat de oorzaak is van de knal. © Shutterstock

Een plofkraak of een straaljager? Wat was die mysterieuze harde knal in Utrecht?

In grote delen van Utrecht is vannacht rond 02.00 uur een enorme knal gehoord. Op sociale media regent het vragen over de mysterieuze dreun, waarvan ook de politie de oorzaak niet heeft kunnen achterhalen. 

Zo schrijft Nicole van den Hout op Twitter dat ze een ‘keiharde knal’ hoorde waardoor ze meteen ‘rechtop in bed zat’.  Volgens Tamara Visser klonk de knal ‘een beetje hetzelfde als de plofkraak bij de CoolBlue’. Weer iemand anders tweet dat ‘heel Oog-in-Al’ wakker werd geschud. Er wordt veelvuldig gespeculeerd over wat het kon zijn: een plofkraak, illegaal vuurwerk of een straaljager? Meerdere mensen wezen op Twitter al snel op een melding bij de Zamenhofdreef in Utrecht Overvecht. Daar was rond dezelfde tijd volgens de politie een verkeersstremming. Maar deze stremming is volgens de politie niet in verband te brengen met de knal.

De politie wordt bestookt met vragen van bewoners die wakker zijn geschrokken door de harde knal, maar ook zij weten niet wat de oorzaak is. ,,In de loop van de nacht hebben collega’s onderzoek gedaan, maar de oorzaak van de knal hebben we niet kunnen achterhalen”, meldt de politie via Twitter. 

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.