Volledig scherm
Dennis van Aarssen tijdens de finale van The Voice of Holland. © ANP Kippa

Eerste album van The Voice-winnaar Dennis komt vrijdag uit

The Voice-winnaar Dennis van Aarssen (25) brengt aankomende vrijdag zijn debuutalbum Forever You uit. De Utrechter won acht maanden geleden de talentenjacht op RTL 4 en treedt inmiddels op door het hele land. 

Op het album zijn eigen nummers en werk van zijn muzikale helden als Frank Sinatra, Robbie Williams en Michael Bublé te horen. Van Aarssen vindt het ‘doodeng’ om zijn eigen werk naar buiten te brengen. ,,Thuis liet ik mijn vriendin een stukje van mijn album horen. Zij is altijd eerlijk in haar oordeel, dus ik ging van binnen kapot van de zenuwen toen ze het beluisterde. Maar ze vond het geweldig”, zei hij afgelopen maand nog tegen deze krant.  

Pianist

Voor zijn eigen nummers op het album ging hij aan de slag met singer-songwriter Maria Christensen. Zij werkte onder meer samen met Jennifer Lopez en Celine Dion. Ook Jeff Franzel, voormalig pianist van Frank Sinatra, werkte mee. ,,Het klikte, zij begrepen wat ik in mijn hoofd had en hebben me echt verder geholpen’’, zegt hij over deze samenwerking. 

Momenteel zit de Utrechtse zanger midden in zijn theatertour Start Spreading The News, waarmee hij tot aan het einde van dit jaar door heel het land speelt onder begeleiding van de BOSCO Bigband. Deze theatershow bestaat uit een mix van eigen songs en covers in een eigen jasje. ,,Ik vind het heerlijk om bestaande nummers te 'verswingen’ met een Dennis-sausje.”