Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Eerste coronabesmetting in Culemborg: man is in Noord-Italië geweest

Een man in Culemborg heeft het coronavirus. Dat meldt de gemeente Culemborg. Hij is in Noord-Italië geweest en had koorts en luchtwegklachten.

Daarom heeft hij direct bij thuiskomst contact opgenomen met de huisarts. De man is thuis in isolatie gebleven. Daar is hij samen met zijn gezin, die ook binnen blijft. Gisteren bleek uit tests dat hij daadwerkelijk corona heeft. Ondanks dat gaat het goed met hem, meldt de gemeente. De GGD voert nu een contactonderzoek uit, om besmetting te beperken of te voorkomen.

,,Helaas is ook in Culemborg een inwoner getroffen door het coronavirus, daarvan ben ik gisteravond laat op de hoogte gesteld”, laat loco-burgemeester van Culemborg Monica Wichgers weten. ,,De inwoner heeft zelf besloten om na zijn vakantie thuis in isolatie te blijven toen hij klachten kreeg. Ik ben blij dat hij zo zorgvuldig heeft gehandeld.”

Op dit moment is er geen aanleiding om verdere maatregelen te nemen, zegt de loco-burgemeester. Iedereen kan gewoon naar werk, school of andere gelegenheden. Evenementen gaan vooralsnog gewoon door.