Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Eerste coronapatiënt in Rhenen

In Rhenen is de eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het betreft een man uit Rhenen. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Burgemeester Hans van der Pas heeft telefonisch contact met hem gehad. De man is onlangs in het buitenland geweest. Het contactonderzoek dat GGD regio Utrecht in dit soort situaties altijd doet, vindt momenteel plaats. ,,Als gemeente volgen wij de adviezen en instructies van het RIVM en GGDrU, die alert blijven op nieuwe besmettingen en steeds hetzelfde protocol toepassen als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en het volgen van het ziektebeeld van de patiënt.”

Inmiddels is het testbeleid door het RIVM gewijzigd. Mensen met milde klachten worden vanaf nu niet meer getest, omdat de landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. De huisarts zal bepalen of iemand met klachten getest moet worden. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Op deze wijze blijven er voldoende voorzieningen beschikbaar voor mensen die ze het meest nodig hebben.