Het gekraakte pand op de Croeselaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gekraakte pand op de Croeselaan. © Emma Thies

Eigenaar doet aangifte tegen krakers Croeselaan, kraker Teun (27): ‘We claimen een stukje stad terug’

De krakers die sinds zondagmiddag een pand op de Croeselaan bezetten, zijn niet van plan om weg te gaan. Volgens kraker Teun (27) wordt het pand momenteel bewoonbaar gemaakt. Ook justitie grijpt niet in: omdat er geen sprake is van heterdaad kunnen de krakers voorlopig blijven zitten. De eigenaar van het pand doet maandagmiddag wél aangifte.

 1. Niemand mocht met boot varen, dus haalt scoutingclub er stukje af (kosten: 50.000 euro)
  PREMIUM

  Niemand mocht met boot varen, dus haalt scouting­club er stukje af (kosten: 50.000 euro)

  Ze hebben een prachtige boot, maar bijna niemand mocht er mee varen. Om achter het roer van de 41 meter lange Nieuw Hoorn te staan heb je behoorlijk wat papieren nodig. Dus bedacht een Utrechtse scoutinggroep een slimme oplossing: hak een stukje uit het schip en las de twee delen vervolgens weer aan elkaar. Het resultaat is een boot van precies 39,9 meter die nu ook door vrijwilligers kan worden bestuurd.
 2. Een eigen woning? Geen schijn van kans voor deze dertigers: ‘Voor de gewone Utrechter geen plek meer’
  PREMIUM
  Woonprotest

  Een eigen woning? Geen schijn van kans voor deze dertigers: ‘Voor de gewone Utrechter geen plek meer’

  Robin (29) deelt nog steeds haar badkamer en keuken met huisgenoten. Willems woning wordt komend jaar gesloopt, maar iets nieuws vinden is onmogelijk voor de 34-jarige ondernemer. Sander (31) woont noodgedwongen antikraak. Het is niet voor niets dat Utrecht zondag in ‘opstand’ komt tijdens het woonprotest op het Jaarbeursplein: de woningmarkt is oververhit. Een huisje voor jezelf als starter? ,,Onmogelijk.”