Begin dit jaar werd Jaap Wildeman erelid van de vereniging voor Schnauzerfokkers. Dat werd bij hem en zijn vrouw Jeannette thuis in Harderwijk gevierd.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin dit jaar werd Jaap Wildeman erelid van de vereniging voor Schnauzerfokkers. Dat werd bij hem en zijn vrouw Jeannette thuis in Harderwijk gevierd. © Familie van Soest

Ellis en Esmaralda verloren beide ouders aan corona; ‘Zomaar ineens moesten we twee kisten in de aarde laten zakken’

Het was dinsdag zijn verjaardag. Jaap Wildeman zou 85 jaar oud zijn geworden, maar hij overleed op woensdag 18 maart. Corona. Vijf dagen nadat ook zijn vrouw Jeannette (83) bezweek aan de gevolgen van de virusinfectie.

Voor hun dochters Esmaralda en Ellis staat sindsdien de wereld stil. ,,We zitten niet bij elkaar om taartjes uit te kiezen, we zijn de grafstenen aan het uitzoeken. Niet te bevatten. Zomaar ineens moesten we twee kisten tegelijk in de aarde laten zakken. En dat moesten we ook zélf doen. Want we konden geen zes dragers vinden die het aandurfden.’’

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.