Elnaz Alagha mag sinds officieel arts noemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elnaz Alagha mag sinds officieel arts noemen. © Marnix Schmidt

Elnaz (29) startte op het vmbo-kader, nu is ze arts: ‘Zo’n citoscore is niét het einde van je reis’

Hoe vaak ze het wel niet te horen kreeg. Als ze een toets niet haalde of een jaar bleef zitten. ‘Elnaz, stop ermee, ga gewoon iets anders doen’. Maar Elnaz Alagha (29) uit Maarssen stopte niet. Achttien jaar geleden startte ze op vmbo-kader, nu mag ze zichzelf officieel arts noemen. ,,Ik dacht: wacht maar, ik bewijs jullie het tegendeel.’’

10 reacties

 • Rebecca Hulst

  2 maanden geleden
  Mensen met vmbo “denkvermogen” denken anders, leren anders, maar zijn zeker niet dom. Daar waar een hbo’er een boekje nodig heeft, doet een vmbo’er alles, door het te doen, zonder boekje. Wie is er eigenlijk slimmer.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Proficiat, je ziet maar "als je een doel hebt kun je het bereiken ook al begin je laag", Geen berg is te hoog, stapt voor stapje maar je bereikt het eindpunt.
 • M.M Doornenbos

  2 maanden geleden
  Het ene kind is een sneltrein, de ander een locomotief. Ze komen beide op de eindbestemming. Heel fijn dat dit verhaal verteld wordt. Zo kan het dus ook....
 • Peter Driessen

  2 maanden geleden
  Vaak is het de uitzondering die de regel bevestigd.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Precies als mijn dochter. Maar die is rechter . Als je wil ,dan kom je er wel . Bij mijn dochter was het ook altijd , denk een jaar over doen ,ze is nog zo speels . Ik heb het gelukkig altijd tegen kunnen houden . cito gaf vmbo GL aan maar omdat ze klein en speels was dan naar kader. Ze haalde goede cijfers ,ze vroegen of ze hoger wou ,maar dat deed ze niet vandaar is ze mbo (boa) opleiding gedaan en juridische daar uit hbo recht en nu klaar met de uni . nu is ze 26 en klaar .