Jeroen van Merwijk heeft darmkanker en de ziekte is uitgezaaid. Dat heeft de 64-jarige cabaretier donderdagavond bekendgemaakt op Instagram.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen van Merwijk heeft darmkanker en de ziekte is uitgezaaid. Dat heeft de 64-jarige cabaretier donderdagavond bekendgemaakt op Instagram. © ANP Kippa

Ernstig zieke kunstenaar Jeroen van Merwijk verbrandt zijn schilderijen: ‘U kunt nog werk redden’

Er is wat meer interesse voor de kunstwerken van Utrechter Jeroen van Merwijk sinds hij zijn naderende dood aankondigde, maar overspoeld door klanten wordt hij nog niet, zegt zijn vrouw en manager Jeannette. ,,Mensen willen een werk vaak toch eerst zien.’’

Half februari kondigde cabaretier Van Merwijk (64) aan dat zijn tijd op deze aardbol plots beperkt is. Uitgezaaide darmkanker in zijn lijf is niet te genezen, alleen met behandelingen nog een aantal maanden in toom te houden. Sinds die aangekondigde dood is de kunstschilder annex tekst- en liedjesschrijver niet op zijn handen gaan zitten. Juist niet. Hij wil nog een boek schrijven (Kanker voor beginners), in het najaar op tournee en hij tekent momenteel volop.

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.