Volledig scherm
De fietsenstalling van het nieuwe station Driebergen-Zeist. © William Hoogteyling

Fietsenstalling station Driebergen-Zeist komende maandag open

De fietsenstalling bij het nieuwe station Driebergen-Zeist gaat komende maandag open. Deze week worden alle tijdelijke stallingen aan de kant van Driebergen verwijderd.

De stalling gaat voor een deel open. Maandag kunnen er 1800 fietsen geparkeerd worden. Uiteindelijk is er plaats voor 3400 fietsen. De tijdelijke stallingen gaan weg, omdat bouwers van BAM onder meer de traverse willen verwijderen. Daarvoor hebben ze meer ruimte nodig.

Vanaf 22 februari rijden negen dagen geen treinen langs het station. Die tijd heeft opdrachtgever ProRail nodig om de laatste fase af te ronden. Zo worden dan onder meer de nieuwe sporen aangesloten. Op 2 maart is het stationsgebied klaar. Op 13 mei is de officiële opening. Het station kan straks 12.500 passagiers per dag verwerken.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vanavond staat de Californische band The Growlers in Ronda in TivoliVredenburg. Hun muziek wordt niet voor niets beach goth genoemd: de band mixt surf, garagerock, pop en psychedelica. Dit jaar bracht The Growlers het nieuwe studioalbum Natural Affair uit, waarop de band zich meer laat inspireren door energieke new wave funk en dansbare disco. De zaal opent om 19.00 uur, de band speelt de eerste klanken om 19.45 uur. Tickets zijn 23,35 euro en zijn hier te bestellen.