Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Fietsersbond repareert zaterdag gratis je fietslampen op de Neude

Fietsers kunnen zaterdag gratis hun fietsverlichting laten repareren op de Neude. Tussen 11.00 en 15.00 uur staat de Fietsersbond op het plein naast de pop-upfietsenstalling om fietslampen te maken. 

De actie van de Fietserbond komt ieder jaar terug in de Utrechtse binnenstad om ervoor te zorgen dat iedereen fietst met goede verlichting. ,,We willen dat niemand in het donker zonder licht fietst’’, aldus de bond. Dit jaar gaan ze naar eigen zeggen dan ook professioneler te werk dan ooit, door de fietsen die gerepareerd worden op te hangen.

Naast dat fietsers hun verlichting kunnen laten maken, wordt zaterdag ook voorlichting gegeven over fietslampen en over hoe de Fietsersbond het fietsen in Utrecht aangenamer probeert te maken. 

De eerste fietser die zijn of haar lampen laat repareren, wordt ontvangen door verkeerswethouder Lot van Hooijdonk.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbeleg
    PREMIUM

    De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbe­leg

    De Bilt kijkt tevreden terug op het verloop van de grootste boereninvasie ooit. Zevenduizend boeren kwamen er, terwijl op hooguit 1500 werd gerekend. De schade aan de Biltse Rading en het honkbalveld, waar de actievoerders zich verzamelden, valt reuze mee. Burgemeester Sjoerd Potters dankt inwoners en hulpdiensten voor hun begrip en inspanningen. Het RIVM is blij dat directeur Hans Brug de boodschap nog een keer heeft kunnen uitdragen.