Volledig scherm
Het fietspad aan de Doctor M.A. Tellegenlaan in Utrecht, naast Villa Jongerius, wordt voor twee weken afgesloten. © Google Streetview

Fietspad bij Villa Jongerius in Utrecht twee weken dicht door bodemverontreiniging

Het fietspad aan de Dr. M.A. Tellegenlaan, bij villa Jongerius, wordt vanaf 21 januari twee weken afgesloten vanwege bodemverontreiniging. Door de werkzaamheden komt een gas vrij dat schadelijk is voor de gezondheid. 

Er zijn grote werkzaamheden bij de Nelson Mandelabrug, waar de Dr. M.A. Tellegenlaan, de Kanaalweg en de Van Zijstweg samenkomen. Er wordt een nieuwe busbaan aangelegd en er moet een fietsonderdoorgang komen. De bodem hoeft niet gesaneerd te worden, maar de manier van werken wordt wel aangepast. De gemeente schrijft dat het gas dat vrijkomt waterstofsulfide is. Dat zou sterk ruiken naar rotte eieren. 

Tot en met 31 januari zullen fietsers een andere route moeten nemen. Fietsers tussen het Anne Frankplein en het centrum moeten de Dr. M.A. Tellegenlaan twee keer oversteken. Fietsers tussen Transwijk Zuid en Utrecht Centraal kunnen rijden via de Balijebrug en de Croeselaan. Op 1 februari gaat het fietspad weer open. 

Volledig scherm
Alternatieve routes bij de afsluiting van het fietspad. © Gemeente Utrecht