Volledig scherm
Het zinkgat aan de Planetenbaan. © Jan-Gerrit van Wyhe

Fietsster rijdt zinkgat in na leidingbreuk in Bilthoven

Een fietsster is vannacht in een zinkgat gereden op de Planetenbaan in Bilthoven. Het gat was ontstaan door een breuk in de waterleiding. De vrouw raakte niet gewond, bevestigt een woordvoerder van Vitens.

Het lek ontstond rond 00.30 uur. Een voorbijgangster fietste door het stromende water heen en besefte te laat dat er een zinkgat was ontstaan. Ze verdween met fiets en al in het gat en kon haar hoofd nog maar net boven water houden.

Ze wist echter snel weer uit het gat te klimmen en zat een tijdje beduusd op de rand om bij te komen. Haar fiets was nergens meer te zien. Ze raakte niet gewond, maar haalde wel een nat pak. 

Nadat het water afgesloten was, werd het gat leeggepompt en de fiets weer zichtbaar. Doordat Vitens de waterleidingen in de buurt rondom het gat afsloot, ontstond op de Kometenlaan meer druk op de waterleiding. Ook daar ontstond vervolgens een breuk. Even daarna was het ook raak op de Weegschaal. 

Het water liep een naastgelegen flat binnen. Meerdere bewoners hadden een laag water in hun kamer staan. Hoe groot de schade is, is onbekend. De leidingen zijn vandaag gerepareerd en de fiets uit het gat getakeld, aldus een woordvoerder van Vitens.