Jannie en Adrie van der Veer wonen op het voormalige bedrijventerrein Plettenburg-West in Nieuwegein. Ze kijken door één van hun ramen uit op het bedrijf aan de overkant.
Volledig scherm
PREMIUM
Jannie en Adrie van der Veer wonen op het voormalige bedrijventerrein Plettenburg-West in Nieuwegein. Ze kijken door één van hun ramen uit op het bedrijf aan de overkant. © William Hoogteyling

Fijn wonen op een bedrijventerrein? Adri en Jannie doen het: ‘Dit wordt de mooiste wijk van Nieuwegein’

De woningnood moet wel heel schrijnend zijn, als mensen vrijwillig gaan wonen op een bedrijventerrein in Nieuwegein. Toch? Of wordt hier van een nadeel een voordeel gemaakt, met koopwoningen vanaf 2,5 ton? Hoe Nieuwegein een lichtend voorbeeld blijkt te zijn, waar zelfs Amsterdam en Rotterdam naar komen kijken. ,,Dit wordt de mooiste wijk van Nieuwegein.”

 1. Stenen mogen niet ten koste gaan van ‘kostbaar’ groen Overvecht zo is de afspraak, maar het gaat nu al mis
  PREMIUM

  Stenen mogen niet ten koste gaan van ‘kostbaar’ groen Overvecht zo is de afspraak, maar het gaat nu al mis

  Duizenden woningen moeten er tot 2040 in de Utrechtse wijk Overvecht worden bijgebouwd. Maar al dat steen mag beslist niet ten koste gaan van ‘het waardevolle groen’ in deze wijk, zo sprak de gemeenteraad van Utrecht onlangs luid en duidelijk uit. Juist op dat punt blijkt het toch mis te gaan. Aan de Ivoordreef moeten tientallen bomen wijken voor nieuwbouw, terwijl er volgens kritische partijen geen fatsoenlijk groen voor terugkomt.
 2. Waarom moet Utrecht met 100.000 inwoners groeien? Anna en Jan willen een referendum: ‘Groei is een keuze’
  PREMIUM

  Waarom moet Utrecht met 100.000 inwoners groeien? Anna en Jan willen een referendum: ‘Groei is een keuze’

  Utrechters moeten zich kunnen uitspreken over de groei van de stad met 100.000 inwoners, zeggen Anna Zanger en Jan Korff de Gidts. Ondanks forse tegenslag zetten de twee onvermoeibaar door om voldoende handtekeningen binnen te halen voor een referendum. ,,De gemeente Utrecht doet voorkomen dat de groei haar overkomt, maar het is een keuze. Je kunt daar ‘ja’ of ‘nee’ tegen zeggen.’’