De paspoppen van Hudson’s Bay zijn in elke stand neer te zetten en kunnen alle vingers buigen.
Volledig scherm
PREMIUM
De paspoppen van Hudson’s Bay zijn in elke stand neer te zetten en kunnen alle vingers buigen. © AD

‘Fuck you, Utrecht!’ zeggen de paspoppen van Hudson’s Bay

Week 49Iedere week beschouwt verslaggever Maarten Venderbosch het nieuws van de voorbije dagen vanuit een persoonlijke blik.

 1. Werken in plaats van winkelen in pand Hudson’s Bay in Hoog Catharijne: ‘Het zou enorm zonde zijn om hier kantoren in te stoppen’
  PREMIUM

  Werken in plaats van winkelen in pand Hudson’s Bay in Hoog Catharijne: ‘Het zou enorm zonde zijn om hier kantoren in te stoppen’

  De Utrechtse vestiging van Hudson’s Bay treedt met de verbouwing van winkel naar kantoorpand in de voetsporen van warenhuizen in Arnhem en mogelijk ook Rotterdam. Winkelcentrumonderzoeker Hans van Tellingen vindt het jammer: ,,Het gaat hier om één van de beste retail-plekken van Nederland, het zou zonde zijn om daar een kantoor in te stoppen.”
 2. Dit is de mysterieuze trap van 2 miljoen euro in het Utrechtse stationsgebied
  PREMIUM

  Dit is de mysterieu­ze trap van 2 miljoen euro in het Utrechtse stationsge­bied

  De mysterieuze trap in het stationsgebied van Utrecht met een prijskaartje van ruim 1,9 miljoen euro blijkt daadwerkelijk te bestaan. Het gaat om een dubbele trap met een vide die de stationshal verbindt met de beide tramperrons van de Uithoflijn. De opgang ligt aan de centrumzijde, aan de oostkant van het station, vlakbij het Moreelsepark. Dat blijkt uit documenten die deze krant heeft gezien.