Het peloton onderweg, afgelopen jaar tijdens de vijftigste Tour de Schalkwijk.
Volledig scherm
Het peloton onderweg, afgelopen jaar tijdens de vijftigste Tour de Schalkwijk. © foto ricardo smit

Gaat de Tour de Schalkwijk door? Daar wordt momenteel diep over nagedacht

Vorig jaar werd de Tour de Schalkwijk voor de vijftigste keer verreden, maar vanwege de coronacrisis is het nog maar zeer de vraag of dit jaar in juli de jeugdrenners weer als vanouds door het dorp in de gemeente Houten zullen rijden.

Volgens de organisatie kan de Schalkwijkse jeugdwielerronde in elk geval niet volgens jarenlange traditie worden verreden. Hooguit zal er sprake kunnen zijn van een alternatieve Tour de Schalkwijk. Maar hoe die eruit zou moeten zien, daarover wordt nog diep nagedacht. 

Doordachte beslissing

,,Om een juiste en doordachte beslissing te nemen, gaan wij verder in gesprek met de gemeente Houten en belanghebbenden om de mogelijkheden in kaart te brengen’’, laat de organisatie weten. Uiterlijk vrijdag 29 mei wordt de beslissing genomen.

De Tour de Schalkwijk 2020 staat in de boeken genoteerd voor de periode van 18 tot en met 26 juli. Het is een evenement waarvoor het hele dorp uitloopt en waar jong en oud druk mee zijn. Voor de deelnemende jongeren staan er behalve het fietsen ook allerlei andere activiteiten op het programma van de sportieve en feestelijke week. Het is ook de week waarin veel oud-Schalkwijkers terugkeren naar hun geboortedorp. 

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.