Les in de open lucht op een nog niet ingekleurd stukje stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Les in de open lucht op een nog niet ingekleurd stukje stad. © Erik van 't Woud

Geef mensen een nog niet ingekleurd stukje stad en ze maken er een paradijs van

Marieke meet de groeiUtrecht groeit, en hard ook. Tot 2035 komen er 20 procent meer Utrechters bij. Marieke Dubbelman neemt wekelijks de stand van de groei op. Deze week: de niet ingekleurde stukjes stad. 

Quote

Hoe meer vakjes je inkleurt, des te zichtbaar­der wordt de afbeelding. Zo is het ook met de groeiende stad

Al bijna vijftien jaar woon ik hier in Leidsche Rijn in een gigantisch Iedereen-Kan-Schilderen-schilderij van Ravensburger. U weet wel, die platen met oneindig veel vakjes met cijfers, die corresponderen met een genummerde verfkleur. Hoe meer vakjes je inkleurt, des te zichtbaarder wordt de afbeelding. Zo is het ook met de groeiende stad. 

Ineens klopt die gekke straat in het niets, wanneer er weer een bouwblok omheen is gezet. Toch zijn de nog niet ingekleurde vakjes het leukst. Zolang een stukje land nog niet is bebouwd, kan het namelijk alles zijn. Het krijgt de waarde die jij eraan toekent en daarmee heeft het de potentie van een paradijs. Zodra er weer het zoveelste blok rijtjeshuizen op is neergezet, verliest het die waarde. Jouw avontuur, jouw droom komt dan ten einde en die van een ander begint. Hopelijk.

  1. Nieuwegein krijgt gloednieuw sportpark, maar voetbalclubs kunnen fluiten naar vierde kunstgrasveld
    PREMIUM

    Nieuwegein krijgt gloednieuw sportpark, maar voetbal­clubs kunnen fluiten naar vierde kunstgras­veld

    Nieuwegein krijgt een gloednieuw sportpark in het zuiden van de stad met op drie van de zeven voetbalvelden kunstgras. Daartoe heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Nieuwegein, bestaande uit VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en Lokale Vernieuwing, donderdagavond besloten. De raad negeerde daarmee de wens van de clubs Geinoord en VSV Vreeswijk voor een vierde kunstgrasveld.