Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Iris Meerts van Wijk bij Duurstede. © Iris Meerts

‘Geen getrut’ is het motto van Wijks nieuwe burgemeester Iris Meerts

interviewIris Meerts wordt op 16 december geïnstalleerd als burgemeester van Wijk bij Duurstede. Hiermee gaat een meisjesdroom in vervulling. ‘Geen getrut’ is het motto van de aanstaande burgermoeder.

Als kind droomde Iris Meerts (46) er al van om burgemeester te worden. Het is waarom zij bestuurskunde ging studeren, lid werd van de PvdA en in Provinciale Staten van Zuid-Holland plaatsnam. Werkzaam op de Haagse Hogeschool, sprak ze 1 januari 2018 met zichzelf af dat ze iedere dag iets dichter bij haar droom wilde komen. De jaren ervoor was dat er nog niet van gekomen. ,,Want ik wilde een goede moeder zijn.” Haar twee kinderen zijn nu pubers: een jongen van 17 en een meisje van 15.

  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.