Volledig scherm
PREMIUM
De woningen komen op de plaats van de oude boerderij in Langbroek. © William Hoogteyling

Geen kasteel met bijgebouwen, maar woningen in Langbroek

Drie burgerwoningen komen op de plaats van de boerderij in Langbroek waarop Arie van Eck tot zijn pensioen geboerd heeft. Dat is de afronding van een jarenlange voorgeschiedenis en strijd van buurtbewoners tegen een ‘megalomaan’ bouwplan voor een kasteel met bijgebouwen van een projectontwikkelaar.

De ene woonboerderij (A34) blijft overeind, de andere die ertegenaan gebouwd is, wordt gesloopt en vrijstaand herbouwd. Ook mag vanwege de sloop van stallen nog een derde huis op het erf worden gebouwd. Tegen dit nieuwbouwproject, dat kleinschaliger is dan zijn voorganger, zijn geen bezwaren bij de gemeente binnengekomen. Dinsdag zet de gemeenteraad het licht op groen voor de bouw van de drie huizen in het Langbroekerweteringgebied.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrecht in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen.