Volledig scherm
Foto ter illustratie. © DG

Gemeente Utrecht breidt betaald parkeren verder uit

Utrecht breidt per 1 april 2020 het betaald parkeren verder uit. Het gaat met name om wijken en straten waar de parkeerdruk erg hoog is. In de wijken werd de afgelopen maanden een peiling gehouden onder bewoners en bedrijven. De meerderheid bleek voor de invoering van betaald parkeren te zijn.

Het gaat om de Aquamarijnlaan, Robijnlaan, Hoogravenseweg, Verlengde Hoogravenseweg, Kemal Ataturkstraat, Westravenstraat en Rijnsweerd Zuid. Op deze plekken in de stad blijkt de parkeerdruk erg hoog. Vooral in de woonerven van Rijnsweerd Zuid wordt er veel buiten de vakken geparkeerd, waardoor hulpdiensten en grote voertuigen er vaak niet langs kunnen. 

Ook de druk op het parkeerterrein bij zwembad Krommerijn is hoog. Forenzen die werken in het Utrecht Science Park, de Kromhoutkazerne en Galgenwaard maken regelmatig gebruik van de parkeerplaatsen, waardoor het zwembad en de daarin gevestigde bedrijven slecht bereikbaar zijn voor bezoekers en ondernemers. Ook de cliënten van de revalidatiepraktijk, die in het zwembad gevestigd is, kunnen moeilijk in de buurt parkeren. 

Verplaatsen

Bewoners van nagenoeg alle gebieden zijn voor de invoering van betaald parkeren, zo blijkt uit de peiling van de gemeente Utrecht. Alleen bewoners van de woonerven in Rijnsweerd Zuid stemde tegen, met als gevolg dat de wijk vanaf 1 april 2020 omringd wordt door gebieden waar wel parkeergeld betaald moet worden. De gemeente vreest dat de parkeerdruk hierdoor nog groter wordt in de woonerven. Een jaar na invoering van betaald parkeren, zal de gemeente daarom onderzoeken hoe de parkeerdruk zich heeft ontwikkeld. 

De Aquamarijnlaan en de Robijnlaan in Hoograven worden volgend jaar onderdeel van een nieuw parkeerrayon rond het Smaragdplein. Op maandag tot en met vrijdag kost het geld om er tussen 06.00 en 11.00 uur te parkeren. Ook de Kemal Ataturkstraat wordt onderdeel van een nieuw rayon waar tussen 06.00 en 11.00 uur betaald parkeren geldt. De Westravenstraat wordt toegevoegd aan het naastgelegen rayon Rivierenwijk. Daar moet van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 21.00 uur betaald worden. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.