Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

Gemeente Utrecht trekt 1,15 miljoen euro uit voor energiebesparing huiseigenaren

De gemeente Utrecht trekt 1,15 miljoen euro uit om huiseigenaren te helpen meer energie te besparen. De helft van het geld komt van het rijk en is bedoeld om de CO2-uitstoot te verminderen. 

Het geld wordt besteed aan gedragsmaatregelen, die moeten zorgen voor een lager energieverbruik. De gemeente hoopt daarmee nog meer mensen te bereiken en hen te stimuleren minder energie te gebruiken.

Met de uitkering worden nieuwe projecten opgezet en bestaande projecten uitgebreid. Een van de projecten die wordt uitgebreid is de mogelijkheid om thuis advies te krijgen van een energiecoach. Huiseigenaren krijgen dan ook een box met maatregelen die ze meteen kunnen toepassen. 

Online hulp

Ook gaat de gemeente de online hulp om energie te besparen, Jouw Huis Slimmer, meer onder de aandacht brengen. Op die website staat informatie en kan een online energieadvies van de eigen woning opgevraagd worden. Bovendien worden de al bestaande Jouwhuisslimmer-avonden uitgebreid.

De regeling, die voluit de Regeling Reductie Energiegebruik heet, is onderdeel van de uitvoering van de Urgenda-uitspraak. Daarbij moet het rijk meer doen om de CO2-uitstoot snel terug te dringen. Utrecht is een van de gemeenten die een deel van het geld dat bij deze regeling hoort krijgt. In totaal gaat het om 87 miljoen euro voor 2020. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.