Het huidige bedrijvencentrum Vechtenstein is gedateerd en sluit volgens de gemeente niet meer aan op de woonwijk.
Volledig scherm
Het huidige bedrijvencentrum Vechtenstein is gedateerd en sluit volgens de gemeente niet meer aan op de woonwijk. © Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht wil veertig nieuwbouwwoningen in Zuilen

De gemeente Utrecht wil tientallen nieuwe woningen bouwen aan de Vechtsteinlaan in Zuilen, waar nu nog een oud bedrijfsgebouw staat. 

Het huidige bedrijvencentrum Vechtenstein is gedateerd en sluit volgens de gemeente niet meer aan op de woonwijk, waar de afgelopen jaren veel nieuwbouwwoningen zijn gebouwd. Hoeveel woningen er precies kunnen komen wordt onderzocht. Waarschijnlijk zal het bedrijfsgebouw plaatsmaken voor veertig woningen die qua prijsklasse moeten vallen in het middensegment. Ook wordt bekeken of er woonwerkunits kunnen komen. 

Het betreffende gebied ligt vlakbij het Heukelompark en de Vecht. Met veel groen is dit volgens de gemeente een uitstekende locatie voor een prettige woonomgeving. ,,Dit is een heel mooi initiatief dat meer mensen aan een woning in Utrecht moet helpen”, zegt wethouder Klaas Verschuure van Ruimtelijke Ontwikkeling. ,,Daarbij willen we met name in Noordwest meer aanbod in het middensegment krijgen. Ik kijk ernaar uit om de plannen verder uit te werken.”

De gemeente onderzoekt het plan de komende tijd verder, samen met initiatiefnemer Simonides Vastgoed BV en belanghebbenden. Omwonenden zullen volgens de gemeente worden betrokken bij het opstellen van het plan.

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.