Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht arriveert voor het Veiligheidsberaad. De voorzitters van de Veiligheidsregio's bespreken onder meer mogelijke coronascenario's voor de herfst en de winter.
Volledig scherm
Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht arriveert voor het Veiligheidsberaad. De voorzitters van de Veiligheidsregio's bespreken onder meer mogelijke coronascenario's voor de herfst en de winter. © ANP

Gemeenteraad ontevreden over ‘afwachtend’ college over tweede golf corona: ‘Het is twee voor twaalf’

De gemeenteraad van Utrecht is ontevreden over het optreden van het college van burgemeester en wethouders om de tweede golf van corona in de stad tot staan te brengen. De partijen vinden de acties van de bestuurders te afwachtend om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

  1. Stamboomonderzoek razend populair in coronatijd: ‘Juist nu vraagt men zich af: waar kom ik vandaan?’

    Stamboomon­der­zoek razend populair in coronatijd: ‘Juist nu vraagt men zich af: waar kom ik vandaan?’

    Nederlanders die hun oom of tante in Australië na járen terugvinden, of erachter komen dat hun voorouders de Spaanse griep hebben meegemaakt. Voor de Utrechtse Willeke Binnendijk (42) zijn dit soort verhalen dagelijkse kost: in haar eentje runt ze de Nederlandse tak van het wereldwijde platform MyHeritage. Wat blijkt: het aantal Nederlanders dat op zoek gaat naar hun roots, is in de coronaperiode gigantisch gestegen.