Klaas van Meeuwen onderscheiden bij de brandweer De Bilt.
Volledig scherm
Klaas van Meeuwen onderscheiden bij de brandweer De Bilt. © Brandweer Bilthoven

Gepassioneerde brandweerman Klaas van Meeuwen onderscheiden

Brandweerman Klaas van Meeuwen is onderscheiden. Vanwege meer dan vijftig jaar inzet voor de brandweer en nog altijd inzet voor brandweer De Bilt kreeg hij zaterdagavond een lintje uit handen van burgemeester Sjoerd Potters.

Van Meeuwen is al tientallen jaren actief op allerlei vlakken en locaties bij de brandweer en doet dat volgens zijn collega’s nog altijd ‘vol passie’. ,,Heugelijk nieuws, van harte en een diepe buiging”, stelt de brandweer Bilthoven.

Ook de brandweermannen Voorst (28 jaar in actie voor de post Groenekan) en Van der Woude (30 jaar in acie voor de brandweer, in Tienhoven en Westbroek) kregen een koninklijke onderscheiding opgespeld, die hoort bij een Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreikingen waren tijdens de jaarlijkse korpsdag van de vrijwillige brandweer. 

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.