Gert wil zijn garage niet verkopen aan concurrent Jumbo.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert wil zijn garage niet verkopen aan concurrent Jumbo. © Jeroen Jumelet

Gert (van de Plus) wil zijn garage niet verkopen, dus wordt de nieuwe Jumbo eromheen gebouwd

Een hilarische dorpsrel nadert zijn climax in Bilthoven. Gert Smit, eigenaar van Plus Bilthoven,  weigert zijn privé-garagebox aan de Neptunuslaan te verkopen om plaats te maken voor de komst van een gloednieuwe Jumbo supermarkt. Bulldozers maken de grond voor de Jumbo bouwrijp.  Alleen de garage van Gert staat hinderlijk in de weg. Hoe moet dit verder?

 1. Rechters zien niets in uniek plan om ontspoorde cellist Jonathan (28) die fietser neerstak te behandelen
  PREMIUM

  Rechters zien niets in uniek plan om ontspoorde cellist Jonathan (28) die fietser neerstak te behandelen

  Het gerechtshof in Arnhem ziet niets in het unieke plan dat twee ministeries met deskundigen en de familie van de ontspoorde, getalenteerde cellist Jonathan van IJ. (28) bedachten om hem te helpen. De Zeister mishandelde vorig jaar een echtpaar en stak een fietser met een mes neer. Van IJ. kampt met zware psychische problemen, maar de rechters vinden de veiligheid van de samenleving belangrijker en leggen ook in hoger beroep tbs met dwangverpleging op.
 2. VVD over ophef om vertrekdeal wethouder Landwehr in De Bilt: ‘Er ís helemaal geen geheime afspraak’
  PREMIUM

  VVD over ophef om vertrek­deal wethouder Landwehr in De Bilt: ‘Er ís helemaal geen geheime afspraak’

  Was er nou wel of geen geheime afspraak tussen de fractie van de VVD en wethouder André Landwehr over zijn vertrek? De Bilt is in rep en roer over het plotselinge vertrek en de 250.000 euro wachtgeld, die deze actie de gemeente mogelijk kost. VVD-fractievoorzitter Henric de Jong Schouwenburg legt uit wat er volgens hem aan de hand is. ,,We hebben geschakeld in het belang van De Bilt.”