VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen en GroenLinks-fractievoorzitter Heleen de Boer steken allebei hun hand op voor het voorzitterschap van de vertrouwenscommissie.
Volledig scherm
PREMIUM
VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen en GroenLinks-fractievoorzitter Heleen de Boer steken allebei hun hand op voor het voorzitterschap van de vertrouwenscommissie. © Marnix Schmidt/Angeliek de Jonge

Gesteggel over erebaantje als voorzitter vertrouwenscommissie; mag GroenLinks of VVD?

Het politieke spel rondom de zoektocht naar een nieuwe burgemeester in Utrecht is losgebarsten. In de gemeenteraad wordt gesteggeld over wie de voorzitter moet worden van de nog in te stellen vertrouwenscommissie. Een erebaantje, waar zowel GroenLinks-leider Heleen de Boer (grootste coalitiepartij) als VVD-voorman Dimitri Gilissen (grootste oppositiepartij) op azen. De partijen zijn het nog niet eens over wie het mag gaan doen.

  1. Jerry heeft nu al te doen met de nuldejaars op de UIT-week: ‘Drinken, dansen, zoenen, feesten: mag allemaal niet’
    PREMIUM
    COLUMN

    Jerry heeft nu al te doen met de nuldejaars op de UIT-week: ‘Drinken, dansen, zoenen, feesten: mag allemaal niet’

    Mijn introductie had plaats toen er nog geen internet was, de studenten op de School voor Journalistiek hun stukjes op typmachines tikten en de gemiddelde Nederlandse tv-kijker over liefst drie zenders kon beschikken. De Muur stond nog overeind, Nelson Mandela zat op Robbeneiland en de Koude Oorlog kon ieder moment een hete worden. Waarmee ik maar wil zeggen: het is een tijdje geleden dat ik als aankomend student met mijn clubje door Utrecht dwaalde.