Volledig scherm
De vondst van een stoffelijk overschot in Amsterdam Rijnkanaal bij Nigtevecht. © Petershotnews.nl

Gevonden lichaam in Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht blijkt van Albanese politicus Festim Lato (43)

UPDATEHet stoffelijk overschot dat vrijdagavond werd gevonden in het Amsterdam Rijnkanaal bij Nigtevecht , blijkt van een 43-jarige man uit Albanië te zijn. Bronnen bevestigen dat het om de politicus Festim Lato gaat. 

Aanvankelijk was vrijdagavond niet duidelijk wat tipgevers hadden gezien. Na een telefoontje gingen agenten naar de aangewezen locatie, die werd afgezet. Ook vloog en politiehelikopter rond de vindplek. Vervolgens is de vondst op de kant gehaald, afgedekt met een wit doek en meegenomen. De politie maakte zondag bekend dat het om een 43-jarige man uit Albanië gaat, die al enige tijd vermist werd. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vanavond is de kick-off van het project Snuffelfiets in Vianen. Met dit project van de provincie Utrecht gaan vijfhonderd inwoners met een kastje op hun fiets fijnstof meten. Vandaag krijgen vijftien deelnemers die wonen en/of werken in de gemeente Vijfheerenlanden hun kastje uitgereikt van Team Sportservice Vianen. Met een app kunnen zij de resultaten van de fijnstofmetingen op hun gereden routes zien. Hiermee doen de deelnemers niet alleen nuttige metingen voor de provincie, maar kunnen zij ook gezondere keuzes maken in de toekomst.