Volledig scherm
© ANP Handouts

Gezin zwaar getroffen bij ongeluk in Turkije: vader overlijdt, vrouw en kinderen gewond

Een gezin is woensdag betrokken geraakt bij een zeer ernstig ongeval in het Turkse Alanya. De jeep waarin zij zaten raakte van de weg en stortte naar beneden. De vader van het gezin kwam als gevolg van het ongeval om het leven, zijn twee kinderen en zijn vrouw raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde gistermiddag rond 15.00 uur in de Sapadere Canyon, tijdens een toeristische safari door het gebied. De auto die van de weg raakte, stortte naar beneden en kwam twintig meter lager tot stilstand. Een grootscheepse reddingsoperatie werd opgezet, waarbij het Nederlandse gezin naar het ziekenhuis is vervoerd. Daar kwam de vader te overlijden. 

,,Het gezin uit de provincie Utrecht is betrokken geraakt bij een vreselijke situatie”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij bevestigt het omkomen van de vader van het gezin. ,,Wij staan klaar om het gezin bij te staan op alle mogelijke manieren.”

Ook reisorganisatie Corendon is op de hoogte van het drama. ,,Wij bevestigen dat er gasten van Corendon betrokken zijn bij een ongeval tijdens een jeepsafari in Turkije.” 

Bij elkaar raakten elf mensen gewond door het ongeval, waaronder ook toeristen uit Rusland en Litouwen. De bestuurder van de jeep moest ook worden behandeld aan zijn verwondingen. Hij is daarna aangehouden en zit vast.