Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Gezocht: Kindekes Jezus voor kerststal Utrechts Julianapark

VideoWe zijn op zoek naar baby Jezus...inclusief vader Jozef en moeder Maria. Deze wat opmerkelijke oproep staat sinds vanmiddag op Instagram. Net als vorig jaar is de de organisatie van Kerst in het Julianapark op zoek naar baby's die de rol van Jezus in de levende kerststal op zich kunnen nemen.

Tijdens het kerstfeest in het Utrechtse park bestaat de kerststal traditioneel uit levende figuren. Dus óók met een kleine baby van maximaal zes maanden oud, in de rol van het kindje Jezus. De organisatie vraagt kersverse papa’s en mama’s zich te melden. De ouders kunnen dan de rol van Jozef en Maria op zich te nemen. 

Tijdens Kerst in het Julianapark lopen buurtbewoners uit Zuilen een theaterwandeling door het park. Onderweg komen ze langs allerlei scènes die het kerstverhaal op eigentijdse wijze vertellen. Op het einde kan iedereen opwarmen met muziek en warme chocolademelk.

Vorig jaar werd de actie een succes. Toen speelden er vier baby’s voor Jezus. Samen met hun vader en moeder zaten ze dik ingepakt onder de heater in de kerststal om Zuilense buurtbewoners het kerstverhaal te vertellen. In gewone kleding, want het verhaal was voor de gelegenheid in een modern jasje gestoken. Of dat dit jaar ook het geval is, dat zien we pas over een kleine twee maanden.