Voor de Utrechtse horecaondernemer Gijs Werschkull is de maat nu echt vol.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de Utrechtse horecaondernemer Gijs Werschkull is de maat nu echt vol. © Foto Ruud Voest

Gijs is er klaar mee: ‘Burgemeester Dijksma kan morgen komen lunchen, we zijn gewoon open’

Voor de Utrechtse horecaondernemer Gijs Werschkull is de maat nu echt vol. ,,Ik ben het spuugzat. Morgen is mijn zaak aan de Voorstraat daarom open. Ongeacht wat er vandaag wordt gezegd in de persconferentie. Kleine ondernemers worden op deze manier helemaal kapotgemaakt. Het water staat ons aan de lippen. Het kan zo écht niet langer.’’

  1. Kappers, koks en personal trainers werken ‘ondergronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’
    PREMIUM

    Kappers, koks en personal trainers werken ‘onder­gronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’

    Thuiskapper? Geen probleem. Toch even de showroom in op zoek naar dat droombed? Komt u gerust binnen, mevrouw. De kerstkilo’s eraf? Je personal trainer traint je helemaal suf in een omgebouwde garagebox. Waar tot voor kort iedereen zich redelijk strikt hield aan de coronamaatregelen, worden de grenzen steeds verder opgerekt. Zowel ondernemers als consumenten vinden steeds vaker sluiproutes om het oude vertrouwde leventje toch te kunnen blijven voortzetten.